Houden van je eigen geluid

Geluid staat centraal met Norman´s extreem gevoelige oor en intuïtie als tools. Hij observeert en stelt vragen, voelt aan en laat zich niet om de tuin leiden. Hij is niet bang je te confronteren, maar doet dat wel met liefde voor de mens en met passie voor de muziek.  

Het is een samen ontdekken wat je kan en wil. Waar je goed in bent, waar het talent ligt, waar de uitdaging? Maar ook wie ben je: wat is jouw persoonlijkheid, waarom zing je zoals je zingt, sta je zoals je staat, kijk je op die manier uit je ogen? Voor Norman de vraag: hoe kan ik je het beste bedienen? Geluid is een taal die je kunt leren spreken. Norman leert je luisteren naar jezelf.

Doelgroepen

Iedereen is welkom, iedereen van jong tot oud. Maar zijn specialiteit is jong talent. Zijn eigen jeugdervaringen helpen de mogelijkheden te zien die muziek kan bieden aan de jongeren. De verbinding met het kind wordt makkelijk gelegd. Voor hem is elk mens een volwaardig mens. Hij spreekt iedereen aan op diens verantwoordelijkheid, op een passende manier. En dat werkt.

Zangles en Zangcoaching

Je leert diverse zangtechnieken die in verschillende zangstijlen anders gebruikt kunnen worden. We beginnen met het vinden van jouw basisgeluid en vandaar uit gaan we onderzoeken en leren wat je er allemaal mee kan. Aan die basis voegen we steeds meer diversiteit aan geluid toe. Je leert dit geluid gebruiken en controleren. We doen dit op fysiek en op geluidsniveau. Ademsteun, houding, ontspanning, uitvoering en interpretatie. Alles komt samen in deze lessen. Coaching is hierbij een belangrijk onderdeel. Coaching door ons af te vragen wat jij als persoon toevoegt aan het geluid. En coaching om je weg te vinden en jezelf staande te houden in de wereld van muziek.

Tarieven:

  • zangleerlingen ouder dan 21 jaar betalen 60 euro per uur
  • studententarief voor zangleerlingen ouder dan 21 jaar is 49 euro per uur
  • jong talent en studenten jonger dan 21 jaar betalen 40,50 euro per uur.
  • voorbereidingstraject voor het conservatorium is een op maat gemaakt pakket. Kosten zijn afhankelijk van het pakket.

Leerlingen jonger dan 21 jaar betalen geen BTW. De overige bedragen zijn inclusief 21% BTW. Voor minder bemiddelde gezinnen kan het jeugdfondssportencultuur een uitkomst bieden.

Koordirectie

Op het moment werkt Norman met het International Gospelchoir Close2Gospel te leiden. Het gospelkoor is in februari 2019 door Norman zelf opgericht.
Tevens werkt hij met het jongerenkoor Barth-Westenwind in voorhout en het middenkoor Cadans in noordwijkerhout. Beide koren zijn onderdeel van de St.Maartenparochie.

Musical coach

In 2006 werkte Norman als vocal coach aan zijn eerste musical. Dit was de produktie City of Angels bij Triade Musical. Daarna werkte hij aan produkties voor het Augustijns Theater en het Stedelijk Gymnasium in leiden. Van 2008 tot en met 2014 werkte hij als docent bij Fanwork Musicals.

The Creative Zone

Samen met collega’s Sinead Hewson en Liliane de Graaf is in 2019 “The Creative Zone”opgericht. In TCZ kunnen jonge talentvolle performers programma’s en workshops volgen. Het doel is om deze talenten te helpen om hun creatieve doelen en wensen te realiseren. Om eventuele hindernissen te herkennen en aan te pakken. De werkelijke potentie moet zich vrij kunnen ontwikkelen. The Creative Zone staat open voor amateurs en voor professionele performers. Coaching door een team van experts. Mail voor meer informatie.